Stiller opp med 280 millioner til alpin-VM i Narvik

Fra Andretoppen 1.150 meter over Narvik by blir starten for utfor herrer i 2027, hvis Norge tildeles VM i alpint i 2027. Foto: Kjetil Janson.

Pressemelding, søndag 30. mai 2021

Regjeringen stiller opp med statsgaranti på hele søknadsbeløpet – 280 millioner kroner – for å realisere VM i alpint i Narvik i 2027.

Kulturminister Abid Raja lovpriser planene om et «arktisk VM» i 2027, med Narvik og Nord-Norge som vertskap.

Hvis det internasjonale skiforbundet, FIS, velger Narvik som vertsby, vil det være første gang VM i alpint arrangeres i Norge.

Narvik kan stille opp med noe helt unikt. Her har du fjord, fjell og by kombinert i en naturskjønn pakke. Narvik sine planer setter Norge på kartet som en konkurransedyktig kandidat, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja.

Jeg er utrolig glad for å kunne fortelle at Regjeringen stiller opp med 280 millioner, hele søknadsbeløpet, om søknaden til FIS går igjennom, sier han.

Spektakulært

Statsråden mener det er naturgitt at Norge som stor alpin- og skinasjon arrangerer et VM i alpint, som er et av verdens største vinteridretts-arrangement. Et VM som har løyper som går fra topper i 1.150 meters høyde og rett ned i en by og en fjord, blir helt spesielt.

Et slikt mesterskap med spektakulære løyper mellom fjell og fjord, har ikke ski-verden sett før. Jeg visste det fra før, men etter befaringen denne helga er jeg 100 % overbevist, sier statsråden.

Nordnorsk glede

Kulturministerens melding er meget gledelig. Statens bidrag er en utløsende faktor for fullfinansiering, og vi vil jobbe videre med det, sier styreleder i Narvikfjellet Allmenn, Eirik Frantzen.

Han sitter også i styret i selskapet Alpin VM 2027 AS.

Vi jobber med den nasjonale fullfinansiering og ikke minst med internasjonal påvirkning og markedsføring. Et spennende og krevende arbeid hvor bl.a.  Skiforbundets ledelse er aktivt med.

Norges mulighet

Vi gleder oss til fortsettelsen. Dette er Norges mulighet til å få et alpint ski-VM, og da er regjeringens positive støtte avgjørende, sier Eirik Frantzen

Første mulighet til å få et positivt vedtak i FIS-styret er 26. mai 2022. Det er fire søkere til 2027-mesterskapet: Norge, Tyskland med Garmisch-Partenkirchen, Sveits med Crans Montana og Andorra med byen Soldeu.

Flere opplysninger gis av:
Statsråd Abid Raja, via politisk rådgiver Tor Frøytvedt Dahl, tlf. 458 87 586, e-post tfd@kud.dep.no
Styreleder Eirik Frantzen i Narvikfjellet Allmenn AS, tlf. 950 10 002
Narviks ordfører Rune Edvardsen kan gi kommentarer, tlf. 908 92 666

 

 

 

Kulturminister Abid Raja befarte VM-anlegget i Narvik i helga og varslet at Regjeringen stiller med statsgaranti som ble overlevert til Eirik Frantzen, styreleder i Narvikfjellet Allmenn AS. Bak; kommuneledelsen og øvrige som jobber for Alpint VM 2027. Foto Rune Dahl

Publisert: 30. mai 2021