Narvikfjellet investerer 30 millioner kroner

Jim Ove Johansen og Ragnar Norum, fra Narvikfjellet og eier Forte Narvik, har bestilt 9 hytter og badstu. De som leier – og de som eier hytter nedenfor – kan benytte «Narvikhytta» som møtested. Foto: Forte Narvik.

Pressemelding 24.04.21

Narvikfjellet investerer 30 millioner kroner – og åpner feriepark med utleiehytter før jul.

Hyttene er bestilt. Dette er neste steg i utviklingen av et helårlig, familievennlig reiselivsanlegg, sier Jim Ove Johansen, daglig leder i Narvikfjellet AS. Han har allerede lyst ut 3 stillinger knyttet til ferieparken.

På nedsida av den såkalte Narvikhytta, usjenert plassert og med fantastisk utsikt mot fjord og by, skal ni spektakulære hytter og ei badstu settes opp. Sammen med Narvikhytta vil de utgjøre starten på en feriepark, åpent året rundt.

Narvikhytta blir et møtested for både de som leier hytte i ferieparken – og de som har kjøpt hytter i feltet like nedenfor, som ekteparet Marthe og Leif Kristian Nestvold-Haugen har fått satt opp i samme perioden.

Åpner for flere

Utleiehyttene er av samme type som de unike hyttene som blir satt opp i hyttefeltet, fra leverandør Nature Compact Living og Snøhetta, men de er mindre og noe annerledes utformet. 5 hytter vil ha 3 sengeplasser. 4 hytter vil ha 5 sengeplasser.

I den samlede investeringen er også forbedret vei, samt vann og avløp.

Denne infrastrukturen åpner opp for videre utbygging i området. Det gir flere overnattingstilbud nært helårlig opplevelses- og friluftsaktivitet, sier Ragnar Norum, som arbeider med prosjektet på vegne av eier Forte Narvik.

Innovasjons-tilskudd

Investeringene er finansiert av tomtesalg, egenkapital fra Forte Narvik og Narvikfjellet, og lånefinansiert i Sparebanken 68’ Nord.

I tillegg har Innovasjon Norge gitt et innovasjonstilskudd på 1,5 millioner kroner, til konseptutvikling og markedsføring.

Også disse hyttene skal gi et minimalt fotavtrykk. De vil stå på pæler og løftes på plass på pynten nedenfor Narvik hytta. De vil ligge usjenert til, antakelig vil bare tre av dem ses fra veien og stien. Miljø og bærekraft skal prege konseptet, og ferieparken blir sertifisert som miljøfyrtårn, sier Ragnar Norum.

Pågang fra gjester

Jim Ove og Ragnar understreker at utbyggingen er i samsvar med planene som ble lagt allerede i 2014 og 2015, da Stiftelsen Forte Narvik ble eier.

Salg av heiskort og vafler alene gir ikke lønnsomhet. Ulik type overnatting og flere tilbud, som bygges ut over tid, gir lønnsom, bærekraftig og helårs reiseliv, sier Jim Ove Johansen.

Han forteller om pågang fra gjester som ønsker overnatting, med selvhushold, i fjellet.

Det vil være ulike typer gjester. Skigjester på vinteren. Nordlys-turister. Gjennomfarts-turister osv. Da sier det seg selv at både markedet i regionen og lenger unna er interessant. Det er økt interesse for Narvikregionen, sier han.

Arbeidet med infrastruktur og etter hvert plassering av hyttene vil starte på forsommeren. Jim Ove håper på åpning før jul. Og fra januar er det i alle fall full drift.

Narvikfjellet har pr i dag 11 fast ansatte, med sesongarbeidere 60 personer sysselsatt.

Designerhyttene fra Nature Compact Living og Snøhetta har mye glass, god utsikt og nærhet til natur og anlegg. Foto: Narvikfjellet.

Publisert: 24. apr 2021