Utvikler unikt hyttefelt i samarbeid med Snøhetta

Marthe (32) og Leif Kristian (33) Nestvold Haugen bygger ut hyttefelt i Narvikfjellet

På dette første hyttefeltet i Fagernesfjellet i Narvik skal det bygges 10 design-hytter ved alpinanlegget, skiløyper og tur-terreng. I påsken lanserer ekteparet prosjektet på nett. De første hyttene kan leveres i løpet av et lite halvår, og tas i bruk i november eller desember.

Hyttene er utviklet av arkitektfirmaet Snøhetta og leverandøren Nature Compact Living i samarbeid med Leif Kristian og Marthe Nestvold-Haugen.

Narvikfjellet bygger ut infrastruktur i området, og dette er det første av flere hyttefelt som blir solgt. Hele 4.200 dekar ble av et enstemmig kommunestyre områderegulert for fem år siden, og i sum er det åpnet for rundt 400 hyttetomter på begge sider av alpintraseene i alpin-VM-søkerbyen Narvik.

Leif Kristian Nestvold-Haugen er på alpinlandslaget. Han er blant verdens fremste i storslalåm, med bronse fra OL og VM.  Han er fra Bærum, og er utdannet innen finans og business i USA. Marthe, opprinnelig fra Inderøy i Trøndelag, er økonomiutdannet fra København, har jobbet for Innovasjon Norge, og er styremedlem i Visit Narvik og Narvikfjellet.

Ekteparet Nestvold-Haugen bor i Oslo, og har feriert flere påsker i Narvik. Leif Kristian har besøkt venner og konkurrert i Narvikfjellet siden han var junior. Han er også ambassadør for alpin-VM 2027, mens Marthe har styreverv i det fremvoksende reiselivet i regionen.

Vi har reist mye, sett mye. Narvik og Narvikfjellet er spektakulært, kanskje mer enn de fastboende ser. Vi oppfatter det som noe jomfruelig, og vi ønsker å sette en miljøstandard for hvordan utviklingen fremover kan være, sier Marthe Nestvold-Haugen.

Leif Kristian sier at hyttene ikke skal være pompøse, men tvert imot kompakte, tøffe og praktiske for aktive mennesker.

De skal gå i ett med og omgi naturen, de skal stå på søyler og løftes på plass. Inngrep i naturen skal være på et minimum; kun handle om grøfting for vann, avløp og elektrisitet, sier han.

Nestvold-Haugen har med seg det lokale og nordnorske ingeniørfirmaet Indira AS, som 25 %-eier av utbyggingsselskapet «Stetinden Prosjekter AS».

Vi ønsker å ha nordnorsk kompetanse med oss i prosjektet. Vi satser sparepengene på et unikt prosjekt, men det må også forankres lokalt, sier Leif Kristian og Marthe Nestvold-Haugen.

Unike praktiske og i pakt med nordnorsk natur. Hyttene i Narvikfjellet er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta som har tegnet hyttene.
Utsikt mot fjord og by med fjellet bakom. med nordnorsk.Hyttene i Narvikfjellet er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta som har tegnet hyttene.

Publisert: 30. mar 2021