Tesla åpner ny Supercharger-stasjon i Narvik

Pressemelding 25.10.23:

Tesla åpner ny Supercharger-stasjon i Narvik

Den nye Supercharging-stasjonen i Narvik ble åpnet i går, 24. oktober, og har 12 ladestolper innendørs i Parkhallen Parkering rett ved E6. Supercharger-stasjonen i Narvik vil hjelpe både lokal trafikk og turisme, og gjør langdistansereiser i Nord-Norge enklere.

Den nye Supercharging-stasjonen har tredje generasjons Superchargere fra Tesla, også kjent som V3. V3 Superchargere har en effekt på opptil 250 kilowatt, som betyr enda kortere ladepauser når man skal på elektrisk langtur. Med V3 Supercharging styres kapasiteten mellom ladestolpene intelligent av ett eller flere sammenkoblede kabinetter. Alle Tesla Model 3 og Model Y, samt alle nye Model S og Model X levert fra og med fjerde kvartal 2022, i Norge støtter CCS-lading.

Tesla har mer enn 50 000 Superchargere globalt. I Norge teller nettverket 116 Supercharger-stasjoner med til sammen 1731 ladestolper. I dag dekker nettverket Norge fra Lindesnes i sør til Honningsvåg i nord. Tesla har også åpnet Supercharging-nettverket for andre elbiler enn Teslaer, og hele 111 Supercharger-stasjoner er åpne for alle elbiler med CCS.

Informasjon om Supercharging

Gjennomsnittsprisen for lading på Tesla Superchargere i Norge er for tiden 2,30 kroner for Tesla-eiere og abonnenter, og for andre elbiler og ikke-abonnenter er gjennomsnittsprisen for tiden 3,37 kroner.
Andre elbiler enn Tesla kan starte og stoppe lading, samt betale for lading i Tesla-appen.
Legg inn Superchargeren i navigasjonen i Teslaen din dersom den har forvarming for lading som en funksjonalitet, da blir batteriet forvarmet for mest mulig optimal lading når dere ankommer ladestasjonen.
Eiere av Model S og Model X produsert før 2021 vil fortsatt kunne bruke de nye laderne med et CCS-adapter. Noen biler krever i tillegg en CCS-oppgradering, les mer om CCS-oppgradering for Model X og Model S.
Lenker

Informasjon om Supercharging – generell informasjon om Supercharging
Støtteside om Supercharging – informasjon om priser i ulike land
Supercharger Map – kart over Supercharging-stasjoner over hele verden

Eventuelle spørsmål kan rettes til Tesla Norge
E-post: NorwayPress@tesla.com

 

 

Publisert: 25. okt 2023