Kongens gate 49, midt i sentrum av Narvik

Ønsker å få liv fra morgen til kveld i lokalet midt i sentrum av Narvik.

I november i fjor kjøpte Narvikgården utleiebygg AS det såkalte E-verksbygget fra Narvik kommune. For 19,2 millioner kroner fikk det kommunale eiendomsselskapet bygget midt i Narvik sentrum. Planen har hele tiden vært å pusse det opp, samt å fylle det med aktivitet.

Nå røper Narvikgården hva noe av dette er. I ei pressemelding kommer det fram at de nå søker etter en driver av et serveringssted i lokalet på gateplan ut mot Kongens gate. Narvikgårdens prosjektleder Preben Bussoli sier til Fremover at dette prosjektet henger sammen med Narvikgårdens visjon om å skape utvikling, vekst og bolyst.

– Vi håper på et skikkelig spenstig og urbant prosjekt som kan gi oss alle en ny og spennende møteplass, uttaler Bussoli ifølge pressemeldingen.

Mulig uteservering

Han kaller beliggenheten den «kanskje råeste for et utested». Videre håper han at dette blir prosjekt som skal gi en ny og spennende møteplass i byen.

I underetasjen skal det etableres flere møterom. Dette skal dekke både kommunens og private aktørers behov. Det blir trapp fra serveringsstedet til disse lokalene.

Mellom lokalet og rådhuset ligger Rokkans plass. Narvikgården opplyser at det kan være mulig å etablere uteservering her. Og nettopp beliggenheten gjentas flere ganger i positive ordelag. Lokalet er og blir godt synlig, like ved E6.

I 2019 hadde veien her en årsdøgnstrafikk på 10.900. Det vil si at det i gjennomsnitt passerte 10.900 kjøretøyer hvert døgn, ifølge tall fra Statens vegvesen.

FASADE: Dette er et eksempel på hvordan fasaden kan bli seende ut.

Spent på søkerne

Hvem som ender opp i de 135 kvadratmeter store lokalene, er naturligvis for tidlig å si noe om per nå. Narvikgården utelukker hverken større kjeder eller enkeltaktører.

– Det kan ende opp med noen helt andre aktører enn de vi ser for oss i dag. Det kan være noen som sitter med et konsept og tenker at dette passer perfekt inn der. Derfor blir det svært spennende å se hva som har kommet inn i slutten av september, sier Bussoli.

Hovedmålet deres er å få byen til å vokse. De kommer dermed til å gå for det prosjektet de har sterkest tro på.

Fortsatt gjenstår en real oppussing av lokalene. Dette arbeidet starter i høst. Lokalet blir strippet ned og bygd opp på nytt, med ny ventilasjon og strøm og blant annet nye vinduer.

I utlysningen heter det at deler av driftsmessige installasjoner forventes risiko på leietaker. Det legges opp til ti års leiekontrakt.

– Positivt

Direktør i Narvikregionen næringsforening, Svein Erik Kristiansen, er svært glad for retningen Narvikgården har valgt for bygget.

– Jeg er veldig opptatt av at vi skal skape liv i sentrum og ha et levende sentrum. Det at vi kan ha et slikt tilbud i sentrum er veldig positivt. Jeg har savnet dette. Flere har sagt at de savner en slik møteplass, forteller Kristiansen til Fremover.

Han sier at han ikke kan garantere at det er et marked for dette, men at han har stor tro på én ting:

– Jeg tror Narvik er på vei til å bli mer urban. Narvik har de siste årene hatt ei veldig god utvikling på spisesteder, vi har tatt kjempesteg, påpeker han.

Må ta steg

Blant annet fikk Fiskekroken «Travellers’ Choice» hos nettstedet Tripadvisor i sommer.

– Skal vi bli Narvik 2.0 må vi ta et steg opp. Og skal vi ta stegene opp dit må vi få de kvalitetene som de andre større byene har, sier direktøren.

Det han peker på som viktig er at det blir et lokale som blir fylt med aktivitet både på dag- og kveldstid.

– Jeg vil gjerne ha flere som bosetter seg i sentrum. Sentrum er motoren for det som skjer både i byen og i distriktene, kommer det fra Kristiansen.

Sette i stand

I dag huser bygget blant annet kommunens helsestasjon. Tidligere har det huset blant annet ansatte i kommunens barnevernstjeneste.

Under et tilsyn fra Arbeidstilsynet i februar 2019 ble det oppdaget av de ansatte opplevde et «svært dårlig inneklima», med kald trekk på vinteren og svært varme lokaler på sommeren.

Da det ble kjent at Narvikgården utleiebygg overtok bygget, sa Bjørnar Evenrud i Narvikgården at selskapet også planla å pusse opp fasaden.

Les mer om selve prosjektet HER

Publisert: 20. okt 2020