Logo
 

Stor interesse for Narvik

Unge arkitekter ønsker å finne den beste løsningen for teknisk kvartal

Europan er verdens største arkitektkonkurranse - anerkjent som et springbrett for unge arkitekter. 

Konkurransen arrangeres annen hvert år, og i 2017 er teknisk kvartal i Narvik sentrum ett av til sammen 45 steder i Europeiske byer det skal konkurreres om den beste løsningen. Tema er "Produktive byer". 

Flere tusen kvadratmeter kommunal bygningsmasse vil bli frigjort de nærmeste årene. Narvikgården håndterer deltagelsen i konkurransen på vegne av Narvik kommune. 

Tre deltakerbyer i Norge er plukket ut; Narvik, Alta og Lillestrøm. Blandt disse har Narvik fått flest påmeldte. 35 deltagere er flere enn for Barcelona, Madrid, Wien, Warszawa og Helsinki. 

I oppdragsbeskrivelsen til konkuransen er visjonen å skape et levende sentrum i Narvik, arbeidsplasser innenfor produksjonsutvikling og nye former for innovasjon. Narvikgården mener det er mange muligheter, som teknisk vitensenter, messelokaler, kurs og konferansesfasiliteter, forelesningssaler, studentboliger og studentkro.

Frist for innlevering av forslag er 9. juli. 

 

Artikler om saken i avisa Fremover: 

Interessen er større enn for Wien, Warszawa, Barcelona: Kø for å tegne nye Narvik  05.07.17

Narvik sentrum får europeisk arkitekt-hjelp: Hva er det mulig å finne på her? 26.02.17

 

Torvet - 160813 - 9514_Web

Opprusting og investeringer for 700 millioner i sentrum de siste årene, ny regulering for Kongens gate, og eventuell byheis er noe artiktektene må ta hensyn til  

(Foto Karl Inge Punsvik)