Logo
 

Nytt sentrum? - Utstilling av arkitektkonkurranse

Alle forslagene i arkitektkonkurransen Europan vises nå frem

27 varierte arkitektoniske forslag kom inn til konkurransen om ny utforming av Teknisk Kvartal i Narvik sentrum.

Alle de spennende forslagene kan nå beskues i en midlertidig utstilling i første etasje av Sentrumsgården, i det tidligere DNB-lokalet, Kongens gate 51.

UTSTILLINGEN HOLDES ÅPEN FRA 19. SEPTEMBER TIL 16. NOVEMBER

ÅPNINGSTIDER:

TIRSDAGER FRA KL. 10:00 - 12:00.

TORSDAGER FRA KL. 15:00 - 17:00.

Vi serverer kaffe. 

VELKOMMEN!

 

Litt om Europan:

Europan er verdens største arkitektkonkurranse. I årets utgave av konkurransen, som arrangeres hvert annet år, er teknisk kvartal i Narvik sentrum ett av til sammen 45 steder i Europeiske byer der det skal konkurreres om å finne den beste løsningen. Wien, Warszawa og Barcelona er noen andre byer som er med, samt Alta og Lillestrøm i Norge.

Narvik kommune og eiendomsselskapet Narvikgården er lokal oppdragsgiver for Europan-konkurransen. Lokale samarbeidspartnere er i tillegg Nordland fylkeskommune, Norges arktiske universitet og Forte Narvik.

Narvikgården håndterer deltakelsen i konkurransen på vegne av Narvik kommune. Mange tusen kvadratmater med kommunal bygningsmasse midt i Narvik sentrum vil bli frigjort de nærmeste årene. Området som omfattes av konkurransen er avgrenset av Kongens gate og jernbanelinja, Kinobakken og Bromsgård. En del av Bromsgårdparken er også tatt med i arealet. 

Rammen for konkurransen er definert gjennom tittelen «Produktive byer». Narvik er ingen utpreget produksjonsby, så Narvikgården som disponerer den aktuelle tomta, har fått gjennomslag for at definisjonen «produksjon» også kan være å produsere kunnskap. 

Fredag 15. september var juryen i Narvik hele dagen, og plukket ut 6 forslag som går videre til hovedfinale i Helsinki i oktober. Etter Europanmøte i Oslo 1. desember bekjentgjøres hvilket forslag som har vunnet i Narvik.  

 Europan JuryFra venstre: konstituert rådmann, Lars Normann Andersen, og direktør i Narvikgården, Lars Skjønnås, sammen med juryformann Hilde Bøkestad og resten av den internasjonale juryen. 

 

Europan Tomteområde

Markeringen på bildet viser det aktuelle området for utvikling.

 

Les her hva avisa Fremover skriver om utstillingen 18.09.17

Fremover omtalte forslagene for Narvik i Europan 12.09.17

Fremover omtalte Europan og Narvik 03.07.17