Logo
 

Ny gondol og parkeringsanlegg

Eierne bak Narvikfjellet investerer nye 240 millioner i år

Anlegget i Narvikfjellet opprustes og forberedes til et VM alpint i Nord-Norge.

Eierne har besluttet å bygge ny gondol og parkeringsanlegg, ferdigbygd i høst. Samtidig planlegges nå feriepark og servicebygg, for bygging i år og eventuelt inn i 2019.

Narvikfjellet har oppnådd en kraftig økning i besøk og inntekter de siste par årene, sommer som vinter. Snø-produksjon helt opp til Øvre Fjellheisstasjon, forbedret anlegg og markedsføring til inn- og utland har hatt stor betydning.

Den nye gondolbanen blir klargjort for heis ned til Narvik sentrum, en byheis, og vi videreutvikler anlegget for turister som er opptatt av Nordlys og midnattssol, for alpinister, for turløpere på langrenn, syklister og andre aktiviteter. Dette gir byutvikling, bolyst og ikke minst reiselivsutvikling.

Til nå har Narvik-investorene, Stiftelsen Forte Narvik og Narvikgården AS, i samarbeid med banker løftet Narvikfjellet. Uten offentlige tilskudd eller støtte.

Fokus for eierne har vært å berede grunnen for lønnsom drift i Narvikfjellet. De nye investeringene vil gi positiv kontantstrøm. Tilrettelegging for ytterligere satsing innenfor eiendom og byheis vil gjøre det  det interessant for eksterne investorer.Planene om et VM i Nord-Norge, med Narvikfjellet som arrangementssted, vil sannsynligvis gjøre dette interessant.

Hovedeier i Narvikfjellet nå er Stiftelsen Forte Narvik. Med-aksjonær er eiendomsselskapet Narvikgården. Selskapet og eierne bak har allerede investert 140 millioner kroner i Narvikfjellet, og tar nå et nytt løft; oppimot 240 millioner kroner medregnet infrastruktur.

380 millioner kroner i løpet av 3-4 år, med by- og reiselivsutvikling som formål.

En del av visjonen til Narvik er et VM i alpint, og en søknad til Norges Skiforbund om å bli Norges kandidat leveres i mars.

Mandag kveld signerte altså Narvikfjellet avtale med den sveitsiske leverandøren Bartholet, som bygger ny gondol og nye bunn- og toppstasjoner. Ny gondolbane vil gi betydelig økt kapasitet og komfort på veien til topps i Narvikfjellet.

Gondolbanen blir klargjort for også en byheis, som knyttet bysentrum og fjellet direkte sammen. Det skal planlegges – og kan bli bygd om et par år.

Samtidig, i år, blir det bygd et parkeringsanlegg til 260 biler, med bobilparkering.

En nytt serviceanlegg samt en feriepark med hytter som både er bynære og midt i Narvikfjellet, er under prosjektering.

Narvikfjellet eier all grunn selv. Deler av utbyggingen blir finansiert ved salg av boligtomter og etter hvert hyttetomter.

Siste års NM i alpint ble arrangert i Narvikfjellet, med stor suksess.

Innen mars vil Narvik og Hafjell/Kvitfjell levere søknad om å bli internasjonal kandidat for Norge til et VM i 2025.

 

Over Byen _ Styreleder Eirik Frantzen (tv ) Sammen Med Eiere Og Ledere_ (1)

Styreleder med eiere og ledere. Eirik Frantzen, Roger Bergersen, Florian Ascwanden, Lars Skjønnås og Ragnar Norum.